In Puurs, diep verscholen in het groen, ligt Mouterij Albert. Telg van de Alken-Maes familie en één van ’s werelds grootste mouterijen.
De mouterij is een baken van sfeer en gezelligheid. Van respect, trots en warmte. Een stabiele familiale ‘KMO’ ondersteund door een internationale wereldspeler met naam en faam. Hier worden elke dag kleine gerstkorrels omgevormd tot meer dan 1000 ton mout per dag. De grondstof voor 6 miljoen liter bier, verscheept naar meer dan 30 landen over de hele wereld. Van Vietnam tot Zuid-Afrika. Iets om heel erg trots op te zijn.
Wij zijn dan ook proud op onze mout!
Van gerst naar mout
Een klein lesje bierbrouwen: zonder vermoutingsproces geen lekker pintje op café. Hoe werkt dat juist? Vanuit de Frankrijk, de UK, Denemarken en een hele hoop andere landen komt gerst toe. Sinds kort verbouwen zelfs onze eigen, lokale, 100% Belgische gerst! Dat gerst gaat in een grote weektank waar het kan groeien en kiemen.
Daarna wordt het naar onze kiemkast gebracht waar het nog eens 4 dagen kiemt. Meteen de belangrijkste stap, daarom monitoren we constant de luchtvochtigheid, de temperatuur en een hoop andere parameters. De optimale moutkwaliteit is precisiewerk, zelfs in deze grote hoeveelheden.
Op dag 6 drogen we de mout en verschepen we het naar de hele wereld.
Onze mouterij draait elke dag van het jaar. Probeer het je gerust voor te stellen: elk jaar komt er 425.000 ton gerst aan bij onze mouterij per trein of per boot. Dat wordt getransformeerd naar 375.000 ton mout en opnieuw verscheept richting onze brouwerijen over de hele wereld. Iets waarop we terecht trots mogen zijn. Hier in Puurs maken we de grondstof voor maar liefst 6 miljoen liter bier per dag!
Onze mout vertrekt van in Puurs en reist dus naar de hele wereld maar vormt ook de basis van alle producten die we met Alken-Maes in België produceren.
Onze mouterij staat bekend als de innovatiehub binnen de HEINEKEN Company, zeker als het op duurzaamheid aankomt. De honger naar verbetering voor mens én planeet is hier vrijwel onstilbaar. Manieren zoeken om het energieverbruik naar beneden te halen en de impact van onze site zo klein mogelijk te maken, worden hier religieus onderzocht. Onze ingenieurs houden van een challenge en zijn momenteel bezig met een pilootproject waar we het hele moutproces opnieuw hebben uitgedacht from scratch. Duurzamer, properder en dat zonder in te boeten op kwaliteit.
Je bent steeds bezig met verbeteringen. Door het invoeren van continuous improvement initiatieven op vlak van oa hernieuwbare energie, environment, … bouw je mee aan het verhogen van productiviteit en efficiëntie.
Antwerpen – Albert Maltings
Bekijk vacatureDe Maintenance Engineer functioneert als technisch expert binnen verbeterteams en vraagstukken omtrent technische installaties.
Antwerpen – Albert Maltings
Bekijk vacatureJe bent steeds bezig met verbeteringen. Door het invoeren van continuous improvement initiatieven op vlak van verschillende domeinen, bouw je mee aan het verhogen van productiviteit en efficiëntie.
Antwerpen – Albert Maltings
Bekijk vacatureAls operator ben jij verantwoordelijk voor de continuïteit van het moutproces en zorg je ervoor dat de bijhorende moutkwaliteit ten alle tijde gewaarborgd is.
Antwerpen – Albert Maltings
Bekijk vacatureOp zaterdag 25 januari organiseren we een jobdag. Heb jij interesse in een job als operator, maintenance planner of diensttechnieker? Schrijf je dan snel in. We kunnen alvast verklappen dat je met een toffe goodie bag naar huis zal gaan. En wie weet wel met een nieuwe job?
Overtuigd?
Je bericht is alvast aangekomen en wie weet horen we elkaar snel.